PACIFIC HOUSE

  • Pacific House Pergola Deck Area
  • Before Renovation - Pacific House Street View
  • Pacific House Street View After Renovation
  • Beachside Area Perfect for Hosting Guests
  • Kitchen Area Looking over Terrigal Haven
  • Pacific House Beach Access
  • Pacific House Relaxed Living Area
  • Pacific House with Pool Area
  • Stunning Beach Views - Pacific House
  • Stunning White Bedroom Overlooking the Beach
  • Pacific House Bathroom
PACIFIC HOUSE 2020-10-26T15:43:55+00:00

Project Description

PACIFIC HOUSE

The brief for this beachfront renovation was to use the bones and keep the theme of the existing weatherboard beach house and convert it into a modern light-filled coastal home that maximised the beach vistas.

Part of the brief was to add another story with a master bedroom, ensuite and a private balcony with views over the beach. The original cottage was located forward of the erosion line, so with the help of Northrop Engineers we cantilevered the bedroom over the coastal erosion line to create the new master bedroom with the view.

We added a new double garage and double-height entry foyer with a picture frame window, framing the feature pendant lighting and washing the entry with natural light. In the main living are we used large expanses of glass which captured the views, provided ventilation, and washed the space with natural light.  Upstairs we added two bedrooms with raked ceilings, ensuites, walk-in-robes and private access to the outdoors.

On the southern side of the house we added a swimming pool which became a water feature off the living room, and on the beach side of we added an outdoor kitchen to update the outdoor entertaining space.

LOCATION:

Wamberal, Central Coast NSW

YEAR: 2019